Η Μήλος

Η Μήλος

Η Μήλος ανήκει στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο τους. Το κύριο λιμάνι της, ο Αδάμαντας, θεωρείται από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου. Η πρωτεύουσα της Μήλου είναι η γραφική Πλάκα.

Η Μήλος γνωστή στην ιστορία ως το νησί των πειρατών, δίκαια έχει θεωρηθεί ένα από τα ομορφότερα νησιά του συμπλέγματος. Βγαλμένη μέσα από παραμύθι, αποτελεί τον απόλυτο τουριστικό προορισμό. Έχει πλούσια ιστορία και μυθολογικά είναι επίσης γνωστή ως το νησί της Αφροδίτης. Αυτό που κάνει τη Μήλο τόσο ξεχωριστή είναι η ιδιαίτερη μορφολογική και γεωλογική της σύσταση. Οι βραχώδεις επιφάνειες, σχηματισμένες από τις ηφαιστειακές εκρήξεις χιλιάδες χρόνια πριν, τα καταπράσινα και κρυστάλλινα νερά της, οι αμμουδιές και οι σπηλιές έχουν δημιουργήσει ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του νησιού, κολυμπήστε στις πανέμορφες παραλίες του, ή χαλαρώστε και απολαύστε το φημισμένο ηλιοβασίλεμα στην Πλάκα.

Η Μήλος διαθέτει πάνω από 75 παραλίες. Οι πιο δημοφιλείς από αυτές είναι το Σαρακήνικο, το Τσιγκράδο, η Φυριπλάκα, ο Παπάφραγκας, ο Φυροπόταμος και η Αχιβαδολίμνη. Επίσης, αν διαθέτετε ιδιωτικό σκάφος, μη παραλείψετε να επισκεφτείτε το Κλέφτικο και τη Συκιά.

Οι ομορφιές του νησιού, όμως, δε σταματούν εδώ, καθώς η Μήλος έχει και πλούσια ιστορία. Αξίζει να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό μουσείο, το Λαογραφικό και Ναυτικό μουσείο, το Μεταλλευτικό μουσείο, τις εκκλησίες της και τις φημισμένες Παλαιοχριστιανικές Κατακόμβες της Μήλου.

Το Casa Litore βρίσκεται στα Πολλώνια, ένα ήσυχο μέρος, στο οποίο μπορείς να βρεις ψυχική ηρεμία, αλλά και παραδοσιακά ταβερνάκια με ολόφρεσκα θαλασσινά, κατευθείαν από τα δίχτυα των ντόπιων ψαράδων. Το κατάλυμα απέχει μόλις 300μ. από την ομώνυμη παραλία. Η Απολλωνία είναι το δεύτερο λιμάνι της Μήλου, μετά τον Αδάμαντα. Εκεί, υπάρχουν καραβάκια που μπορούν να σας μεταφέρουν στην Κίμωλο, το πιο κοντινό Κυκλαδίτικο νησί. Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε επίσης ένα πλήθος παραλιών, όπως το περιζήτητο Σαρακήνικο, τις σπηλιές του Παπάφραγκα και την Αλογόμαντρα

Casa Litore